Ravitsemustiede

kurssikirja ravinto ruoka ravitsemus terveyden edistäminen terveydenhoito hoito ravitsemustiede ravitsemushoito ravitsemusneuvonta ravintoainevalmisteet diabetes liikunta lääkkeet elämänkaari ikääntyneet ravitsemushäiriöt syömishäiriöt sairaudet immunologia ruoansulatuselinten taudit suoliston taudit aineenvaihduntahäiriöt elintarvikkeet terveysvaikutteiset elintarvikkeet lainsäädäntö föda mat näring (nutrition) hälsofrämjande hälsovård vård näringslära näringsterapi kostrådgivning näringsämnespreparat motion läkemedel levnadslopp äldre näringsrubbningar ätstörningar sjukdomar immunologi matsmältningsorganens sjukdomar tarmsjukdomar ämnesomsättningsrubbningar livsmedel mervärdesmat lagstiftning e-böcker
Kustannus Oy Duodecim
2021
8. uudistettu painos.
EISBN 9789516569645
Päivitetty Ravitsemustiede tarjoaa perustiedot ravitsemustieteestä ja kliinisestä ravitsemuksesta. Teos sisältää kattavasti nykytiedon ravitsemuksen eri osa-alueista. Ravitsemustiede käsittelee ravitsemusfysiologian perusteet kuvituksin. Tämä osio on päivitetty ravitsemusgenomiikan ja epigenetiikan näkökulmista. Uutta ovat immunologian ja suolistomikrobiston merkitystä aineenvaihdunnalle ja terveydelle käsittelevät luvut. Teoksessa esitellään uusin tieto sairauksien ehkäisystä ja hoidosta ravitsemuksen keinoin sekä tarkastellaan ravitsemusta elinkaaren eri vaiheissa. Vanhenevan väestön ravitsemusongelmat huomioidaan omassa uudistetussa luvussaan. Teoksessa luodaan katsaus kansanravitsemuksen kehitykseen ja nykyravitsemukseen Suomessa. Se sisältää luvun kasvis-, trendi- ja etnisistä ruokavalioista sekä ravitsemuksesta ja liikunnasta - kaikki asioita, jotka tulevat usein esille myös terveydenhuollon ammattilaisen työssä. Teoksessa kerrotaan myös lyhyesti elintarvikkeiden valvonnasta. Ravitsemustiede on tarkoitettu ensisijaisesti lääketieteen ja ravitsemustieteen opiskelijoille, lääkäreille, ravitsemusasiantuntijoille ja terveydenhuoltohenkilöstölle. Myös muut ravitsemuksesta kiinnostuneet saavat siitä arvokasta tietoa.
